top of page

Korte krant 1

Weg met de zak!
Nee, dit gaat niet over een Amerikaanse president, maar over de plastic zak. Die zakken vergaan echt niet vlug en nadat plastic zo populair werd, is die zowat heel de wereld gaan vervuilen.
Breakeven draaien, winst versus zorgen voor
Het was zo mooi, het idee van de welvaartstaat. Voor de mensen die uit het systeem vielen, werd er allerlei bedacht.
Dierenwelzijn op de boerderij krijgt stilaan meer aandacht
Volgens mij moet je wilde katten niet domesticeren noch bijvoeren, om aan dierenwelzijn te doen. Laat ze die vrije natuur.
Fases in de vaccinontwikkeling
Momenteel zijn er tientallen vaccins tegen COVID-19 in ontwikkeling. Voordat een vaccin breed beschikbaar is, moet er eerst een uitgebreid onderzoeksprogramma worden opgesteld.
Het heilige geloof in de wetenschap.
Men gaat er van uit dat de mensheid evolueert. In trage stappen. Onze geschiedenisboeken tonen die evolutie niet aan.
De hermetisch gesloten wereld
Nooit eerder waren er zoveel communicatiemiddelen. Je hebt het emailverkeer, de contactpagina's op websites, je hebt de sociale media met chatfuncties, telefoon, skype, zoom...
Terug leren geloven in het regionale gebeuren
Ik denk dat onze toekomst alleen maar 'samen' maakbaar is indien we terug durven te geloven in het regionale gebeuren en er positief tegenaan kijken.
Dit zout eet zelfs plastic op, zo zei Jamie
Enkele jaren geleden reisden we naar Peru, en onze gids Jamie was bijzonder inspirerend op alle vlak. Hij was multibegaafd zeg maar en in het bijzonder erg bezig met het milieu.
‘Pic au Vent’ in Doornik: een ecologische woonparel
Dichtbij het centrum van de stad Doornik, is er een zeer interessant woonproject gerealiseerd. Het is lang niet het eerste eco-project in België, maar mogelijk wel het meest doorgedreven ecologische.
Investeren in het buurtleven en in vers voedsel van eigen kweek
Wij geloven sterk in het laten herleven van buurten. En ik denk dat de oplossing rond de problemen van vandaag voor een groot stuk zal liggen in het opnieuw versterken van de samenleving
Wat is de korte keten?
Korte keten is wat we beogen vandaag wanneer je gevoelig bent voor gezondheid en de ecologische voetafdruk van producten en wanneer je de kleine boeren een menswaardig bestaan wil geven.
Moeder waarin leven wij?
Vreemde ontwikkelingen zijn er de laatste tijd. Er is blijkbaar veel ongenoegen en in onze buurlanden leidt dit tot straatprotesten die nogal hardhandig worden aangepakt door het staatsapparaat.
Angst is een killer van formaat
Het is te gek om los te lopen. Ik ontmoette mensen die het bestaan van het virus ontkennen. Complotdenkers inderdaad. Maar het virus zou veel minder armslag moeten krijgen, want het wordt door de winstgevende markten ‘misbruikt’.
bottom of page